Ett enkelt tips jag vill dela med mig av är att göra egen hemmagjord müsli.
Ett enkelt tips jag vill dela med mig av är att göra egen hemmagjord müsli.
Just nu doftar det ljuvligt i hela huset när min blandning håller på att svalna. Att göra en egengjord müsli är extremt simpelt, man blir medveten om vad man faktiskt stoppar i sin kropp och man slipper det tillsatta sockret som oftast gömmer sig i müsliblandningarna i butiken. Denna är rena hälsoboosten fullproppad med nyttiga fetter, vitaminer, mineraler och omega3 bl.a. Jag brukar ta vad som finns hemma i skafferiet och det slutar alltid med succé. Innan ugnen
Dagens blandning består av:
Fiberhavregryn
Rågflingor
Kokos (nyttiga fetter, zink, magnesium, kalium)
Pumpakärnor (antioxidanter, E-vitamin, zink och magnesium)
Hela linfrön (fullproppad med fibrer och omega3)
Solrosfrön (magnesium, järn, fosfor, E- och B-vitamin)
Chiafrön (järn, zink, magnesium, fosfor och kalcium)
Mandlar (kalcium, järn, zink och omättade fetter)
Valnötter (järn, zink, kalium, omega3 och magnesium)
Vaniljpulver
Kanel
Sötning – Russin (det finns en risk för att russin, dadlar, fikon och tranbär blir hårda om de tillsätts samtidigt som allt annat så tillsätt hellre de i slutet)
En skvätt vatten och olivolja
Blanda allt i en ugnsform och ställ i ugnen på ca 175 grader i 30 min.
Mixa och matcha och hitta just din favoritblandning, det finns inga begränsningar.
Njut av müslin tillsammans med naturell yoghurt/ kvarg/ filmjölk och bär.
Det är så mycket roligare att bjuda på hemmlagat eller hembakat, håller ni inte med?
Varför inte ta med en fin burk med müsli istället för en blomma till någon? Jag lovar att det är uppskattat. 🙂
Kramar Nathalie