Den heliga foodprep-söndagen är här igen. En del lådor består av av min enkla och smarriga tacogratäng utan både mjöl, bröd och chips.
Den heliga foodprep-söndagen är här igen. En del lådor består av av min enkla och smarriga tacogratäng utan både mjöl, bröd och chips.
Tacogratäng
Gör så här:
1. Skiva valfria grönsaker. Jag hade i champinjoner, rödlök, zucchini, squash (låt de torka ur på papper för att slippa att de blir vattniga) majs, vitkål och röd paprika.
2. Fräs grönsakerna tillsammans med vitlök, färsk chili och ingefära.
3. Häll i grönsaksblandningen i en ugnsform.
4. Stek köttfärsen och tillsätt tacokrydda.
5. Häll färsen i formen över grönsakerna och toppa med tomater.
6. Blanda naturell kvarg, tacosås och riven ost och häll över köttfärsen och ev valfria kryddor.
7. In i ugnen på 225° i ca 20 minuter.
Superenkelt och gott!
Den andra delen lådor består av kycklingfärs med smak av curry, ingefära och vitlök med kokt potatis, broccoli, blomkål, stekta champinjoner och squash.
Med denna mat kommer jag förhoppningsvis ha mycket spring i benen (och extra tid) för att fortsätta anta konditionsutmaningen! Idag blev det är härlig PW på 9 km i solskenet.
Grönkålschipsen jag gjorde i helgen blev förresten en succé, väl värt att prova!
Det enda du behöver är grönkål, en skvätt olja och chiliflakes, mums!
Ha en fin söndagskväll,
Kramar Nathalie