Hösten är här och det är dags att få in mer höstfeeling även i kosten. Tiden för att frossa allt mer höstiga smaker är här, ex rotfrukter av alla dess slag, rödbetor, kantareller, Karl-Johan-svamp, viltkött osv. Och helt ärligt, hur bra smakar inte det? Helt klart 5 av 5 stjärnor enligt mig!
Ett gäng matlårdor är fixade, denna gång består de av:
Hösten är här och det är dags att få in mer höstfeeling även i kosten. Tiden för att frossa allt mer höstiga smaker är här, ex rotfrukter av alla dess slag, rödbetor, kantareller, Karl-Johan-svamp, viltkött osv. Och helt ärligt, hur bra smakar inte det? Helt klart 5 av 5 stjärnor enligt mig!
Ett gäng matlårdor är fixade, denna gång består de av:
• Kycklingfärs kryddad med curry, chili, ingefära, vitlök, kokt ris / potatis, sparris, broccoli och blomkål
• Älgfärsbiffar, kokt potatis, sparris, broccoli, blomkål och stekta champinjoner
Ingredienser älgfärsbiffar:
– 500 g älgfärs
– 1 ägg
– 1 gul lök
– 2 klyftor vitlök
– Salt, vitpeppar, timjan
– Kokosolja/ rapsolja till stekning
Gör så här:
– Sätt ugnen på 200 grader
– Hacka den gula löken och blanda tillsammans med älgfärs, ägg, pressad vitlök och kryddorna
– Forma till ca 6 biffar
– Stek biffarna tills de fått en fin stekyta och lägg sedan i en ugnsform
– Stek klart biffarna i ugnen, ca 5–10 min tills de är färdiga (köttsaften ska vara genomskinlig)
Rödbetor i ugn
Ingredienser:
– 500 g rödbetor
– 200 g fetaost/ chevré
– Pumpakärnor / pinjenötter
Gör så här:
– Skiva de färdigkokta rödbetorna och lägg i en ugnsform
– Strö över fetaost / chevré
– Toppa med pumpakärnor/ pinjenötter
– In i ugnen på 250 g ca 5 min
Ha en fin kväll,
Kramar Nathalie