Kycklingwok

Kycklingwok går hem hos de flesta. Här kommer ett supersmarrigt recept på min kycklingwok, prova vet jag. Wok i alla dess former gör sig bra i matlådor och är enkelt att göra storkok av. Det är också en perfekt ”rensa kylskåpet-rätt” kan jag tycka då det mesta blir gott i en härlig wok, det är bara fantasin som sätter gränserna.

Ca 8 portioner
Ingredienser

1 kg kycklingfilé
1 stor påse wok mix
2 stora färska broccoli buketter
1 gul lök
500 g förpackningar färska champinjoner
500 g äggnudlar/ glas nudlar/ shirataki nudlar
2 msk ekologiskt jordnötssmör
2 msk kycklingfond
Valnötter
Färsk vitlök, ingefära & chili
Vitpeppar, curry
1 dl vatten alt kokosmjölk

Gör såhär

  • Skär kycklingen i bitar och bryn i en stor wokpanna
  • Skär broccoli, champinjoner, lök och fräs det tillsammans med påsen wok mix, färsk vitlök, ingefära, chili och vitpeppar
  • Tillaga nudlarna efter anvisningar på förpackningen
  • Tillsätt 1 dl vatten alt kokosmjölk, curry, kycklingfond och jordnötssmör i kycklingen
  • Blanda samman grönsakerna och kycklingen och låt puttra samman
  • Tillsätt nudlarna, blanda och toppa med några valnötter

Servera med en härlig sallad och kanske kokta rödbetor, mums!

Allt enligt mina matlådors filosofi, dvs snabbt, enkelt, näringsrikt och framförallt gott!

Ta hand om dig,
Kramar Nathalie

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras