Vegetarisk Bolognese med bönpasta

Dagens foodprep består av vegetarisk bolognese med bönpasta. Här kommer receptet, men som vanligt går det att byta ut/ ändra råvaror och mängd precis som man vill. Valmöjligheterna är stora och det är bara fantasin som sätter gränser. Det är med andra ord en perfek ”man tager vad man haver- rätt.”

Vegetarisk Bolognese med bönpasta

Ingredienser 

  • 4 dl svarta linser
  • 4 morötter
  • En rejäl bit vitkål eller andra rotfrukter
  • 500 g färska champinjoner
  • 1 röd/ gul lök
  • 2 paket krossade tomater
  • 2 dl vatten / alt 2 dl rödvin och 1 dl vatten
  • 3 msk grönsaksbuljong
  • 3 vitlöksklyftor
  • Färsk chili och ingefära
  • Kryddor efter smak och tycke, ex vitpeppar, chilipulver, gurkmeja, cayennepeppar,
  • ingefära
  • Bönpasta

Gör så här:

  1. Riv morötterna grovt och hacka resten av grönsakerna i önskad form
  2. Fräs grönsakerna tillsammans med de färska kryddorna
  3. Tillsätt linserna, krossade tomater, grönsaksbuljong, vatten/ vin, kryddor
  4. Låt puttra samman i 20-30 min. Rör om då och då, tillsätt mer vatten vid behov

Koka bönpastan enligt anvisningar på förpackningen och servera med en sallad. Så fräscht, jag är förvånad över hur smidigt och gott det kan bli utan kött i en Bolognese 😉  Helt klart värt att prova och definitivt något som kommer göras många fler gånger i vårt kök!

Ta hand om dig,
Kramar Nathalie

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras