Träningsglädje

Jag har nämnt flera gånger att fokuset på min träning ligger på TRÄNINGSGLÄDJE nu mera, men vad betyder detta rent konkret?

Den största skillnaden med min träning nu mot förr är att nu tränar jag för att jag tycker det är så fantastiskt roligt medan förr tränade jag ständigt för att ändra på utsidan eller ändra på siffran som stod på vågen. Det fanns alltid något man ville forma om eller ändra på och tillslut tar man död på glädjen. Det handlar mer om press och stress än hur träningen faktiskt skulle kunna se ut.

Träningen ger mig otroligt mycket både psykiskt och fysiskt, det är oslagbart att känna endorfinerna spruta ut i kroppen. Jag kommer på mig själv flera gånger under passen nu med att le eller faktiskt skratta rakt ut i det fria, ta några danssteg till musiken osv, det är så befriande. Att få känna sig frisk, stark, glad och att få gemenskapen är fantastiskt.

Vi måste komma ihåg att alla jobbar med olika förutsättningar och vi jämför oss inte med varandra! Tävlar jag så gör jag det mot mig själv, ingen annan. Vi har blivit tilldelade en kropp, vårt tempel som fantastiskt nog gör det vi säger åt den. Hallå – bara där borde vi stanna upp och vara mer tacksamma, eller hur? Allas tempel är byggt på olika sätt vilket innebär att vi aldrig kan bli likadana. Visst kan vi bygga om och omfördela fall det är viktigt för en själv, observera att jag skrev för en själv. På riktigt. Det vi kan är att bli vårt bästa jag, ingen annans.

Jag lägger extra krut på sådant jag tycker är roligt och skippar med gott samvete sådant som inte ger mig lika mycket. Gillar man exempelvis inte att springa – varför tvinga sig iväg på en löprunda och tycka det är pest och pina när det finns så många andra sätt att få upp pulsen och träna sin kondition på? Kanske cykla, åka skidor, tabata-pass, simma eller ett indoorwalking-pass är mer din grej? Allt passar inte alla, och det är okej. Hitta dina grejer.

Sen gör det mig glad att ha bra peppig musik till min träning, att ha bra skor och utrusning. Ett par snygga träningskläder kan också höja känslan.

Mindfullness har blivit en allt mer viktig del i mitt liv, dvs att verkligen vara här och nu och att många gånger stanna upp, observera. Lägga mindre energi på sådant man inte kan påverka och mer energi på det man kan påverka. Jag har hittat ett inre lugn och följer min magkänsla. Jag känner även en större tacksamhet och har fått andra värderingar om vad som verkligen är viktigt för mig. Åter igen, viktigt på riktigt.

Träningsglädje är så mycket enklare att finna när man inte tränar för att ändra siffran på vågen har jag märkt. Ärligt talat ger jag sjutton i vad den siffran står på nu, bara jag får känna mig stark, glad, lycklig och att kläderna sitter bra. Livet är här och nu, lev det fullt ut och gör det som verkligen gör dig glad, på insidan!!

Att arbeta som instruktör är det bästa jag gjort karriärmässigt, även om jag haft en tuff dag innan passet så rinner det alltid av när jag är på plats i lokalen. Jag älskar den energin, kämpaglöden och glädjen jag kan se komma fram mer och mer under passen hos mina deltagare. Även att träna tillsammans med andra, åka på träningsresor, träningsdagar, föreläsningar osv ger mig enormt mycket glädje!

Hur går dina tankar kring träning och vad är det viktiga för dig? Vart finner du glädjen i din träning? Ibland är det bra att tänka till, tänka i andra banor eller prova ett nytt koncept. Trivs du inte hundra på din anläggning – våga prova en annan. Ta med en kompis, hitta nya träningskompisar på anläggningen, gå med i en löpargrupp (om du gillar löpning) osv. Tränar du bäst på morgon, lunchen eftermiddagen eller kvällen? Älskar du naturen – ta den till hjälp. Vält däck, stockar, flytta på stenar osv. Det finns så mycket som vi kan göra och det gäller att öppna upp för nya tankar! Fastna inte i gamla vanor om du inte trivs med dessa.

Så, ut och sök efter din träningsglädje, på riktigt! Jag vet att den finns där någonstans och när du funnit den på riktigt säger jag GRATTIS för det är fantastiskt!

Lycka till!
Kramar Nathalie

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras