Fredagspoppisar & lördagsgodis?

Hur ser helgmyset ut hos dig/ din familj, vad är favoriterna och inte ”får” missas?

Hos oss är det fredagspoppisar, lite frukter och ibland nötter på fredagarna framför Idol som precis börjat. (Och som verkligen håller måttet i år väl? Jag tycker säsongen ser lovande ut.)

 

Lördagarna har alla sin egna godisskål framför en familjefilm. Jaa, vi kör en varsin skål för alla får köpa sitt eget godis för en slant. Alla är nöjda och glada och vi slipper tjafset som annars kan komma om vem som äter mest eller åt upp alla plopp osv. Allt för familje-friden, hehe.

Här har vi en typisk lördags-skål för minstingen i familjen, som egentligen borde gälla oss alla… Man har för länge sen hört att man kan förhålla sig till 10 bitar godis, har du hört det? Jag känner mig direkt träffad att dra ner på min påse, hehe… 😉

 

Förövrigt undviker vi all typ av glass, fikabröd och annat snacks i veckorna. Dels för att helgen då blir lite extra för barnen och såklart för att vi inte behöver mer med fattigt näringsinnehåll och onödiga tillsatser som dessa har.

Max 5 E% (förut var det max 10 energi%) av det vi stoppar i oss bör komma ifrån tillsatt socker/dag. Det är vad NNR och WHO rekommenderar. Jag tror knappast att det är någon som har missat vad för mycket tillsatt socker kan göra med oss? Ex hjärt-kärlsjukdomar, diabetes, övervikt, fetma, skadligheten på tänderna osv osv… Listan kan göras lång.

 

Vi försöker tänka lite så även när det gäller kosten, allt men inte alltid. Hur bra ordspråk är inte det egentligen? ”Allt men inte alltid.” Till grunden näringsriktig mat som kroppen behöver för att fungera optimalt, men även ett utrymme för det som vi egentligen inte behöver men som man kanske vill ha ibland ändå. Försöker tänka bort förbud, förbud mår ingen bra av. Livet ju!! Balans, lite av det goda mår man som bäst av! Med det sagt, hoppas jag ni njutit av ert helgmys vad det än bestod av.

Nu är det snart dags för en ny vecka, låt oss rocka den!
//Nathalie

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras