Boosta dig själv

Dags att boosta dig själv med kärlek, som jag tjatar om och som du kommer att fortsätta få läsa om! 😉 Du behöver kunna ge dig själv kärlek och bli vän med dig själv lika mycket som med andra människor runt omkring dig. Hur kan vi göra detta då? För visst kan det vara väldigt mycket enklare att va snäll mot andra än sig själv, varför är det så?

– Börja se dig själv med andra ögon, sluta döma utseendet eller klanka ner på dig själv. Det är dags att hylla istället för att nedvärdera. Tänk istället på hur fantastisk du är, vilka härliga egenskaper du bär på och hur grym kroppen är som faktiskt gör det du ber om, kanske har den t.o.m. burit och fött ett nytt liv till världen, hur häftigt är inte det!?

– Sänk förväntningarna och kraven som du har på dig själv och därmed försvinner förhoppningsvis en hel del stress som du går omkring och bär på. Till vilken nytta då..? Vi känner till att långvarig stress inte gynnar oss, utan istället kan bli skadlig. Medan kortvarig stress däremot är viktig och något som vi alla behöver en dos av.

– Ta dig tid till det som är viktigt för dig, se till att du får egentid, tiden med en go väninna, en massage eller liknande. Vad får dig att må bra? Gör mer av detta.

– Ge till största del det kroppen behöver i form av näring, vitaminer, mineraler men lämna även utrymme för njutning och det som anses som mindre nyttigt. Och kom ihåg! Du unnar dig inte, du är inte värd en chokladkaka tex. Du bara äter den om du är sugen, njuter av stunden och går vidare utan skuld och skam! Dags att få bort alla dessa tankar om nyttig vs onyttigt och att ”unna sig”. Det skapar bara en massa hjärnspöken och kan tyvärr ställa till det rejält i längden.

– Jag vill även slå ett slag för yoga och mindfullness. Att lära sig att andas, andas kan väl alla tänker du nu, men vi går ett steg längre till att verkligen medvetet andas och bara fokusera på detta en stund. Det ger massa positiva effekter, ex sänker pulsen. Vi får en ökad blodcirkulation, bättre rörlighet och balans, blir smidigare och jobbar med styrka men framförallt kommer vi ner i varv, får en inre stillhet och ökad kroppskännedom. Bara en massa självkärlek med andra ord. <3

Kom ihåg, det är dags att hylla dig själv! Och du, det är inte sista gången du läser inlägg som detta hos mig. <3
Kram Nathalie

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras