7 dagar in i ut-/uppmaningen, dvs 7 dagar av vegetarisk kost (inget kött, fågel, fisk eller skaldjur) och helt ärligt så har jag inte märkt några svårigheter alls. Det är så lättillgängligt att äta vegetariskt, finns på alla restauranger, i snabbmats varianter om det behövs och en hel uppsjö av bra recept på nätet. Eftersom jag foodprepar och gör ett gäng matlådor åt gången så blir det ännu lättare, man ska ta tillvara på detaljer som underlättar vardagen.
Quornfärs är perfekt istället för köttfärs till fredags- tacosen, mums!
Det jag ser som mest klurigt är när man blir hembjuden till folk på mat, hur gör ni vana vegetarianer då?
Jag vill inte krångla till det så att alla ska behöva äta något anpassat för mig eller vara ”den där jobbiga” som inte äter si eller så… Eller så kanske man ska vända på det och se det som ett perfekt tillfälle att introducera andra familjer att äta mer vegetariskt? Det funkar ju om man lagar mat tillsammans, svårare om det är färdiglagat när man kommer. I annat fall ta med sig något substitut att tillaga istället för köttet?
Det är den biten som är knepigast i mitt huvud just nu. Är du vegetarian, snälla hjälp mig med tips – hur gör du?
Förövrigt nemas problemas och halleluja vilken god mat jag lagat! Recept på bloggen på fredag.
Trevlig kväll,
Kramar Nathalie