Kycklingwok

Kycklingwok går hem hos de flesta. Här kommer ett supersmarrigt recept på min kycklingwok, prova vet jag. Wok i alla dess former gör sig bra i matlådor och är enkelt att göra storkok av. Det är också en perfekt ”rensa kylskåpet-rätt” kan jag tycka då det mesta blir gott i en härlig wok, det är bara fantasin som sätter gränserna.

26793535_1864405910267238_1282861881_n-1 - Kycklingwok

Ca 8 portioner
Ingredienser

1 kg kycklingfilé
1 stor påse wok mix
2 stora färska broccoli buketter
1 gul lök
500 g förpackningar färska champinjoner
500 g äggnudlar/ glas nudlar/ shirataki nudlar
2 msk ekologiskt jordnötssmör
2 msk kycklingfond
Valnötter
Färsk vitlök, ingefära & chili
Vitpeppar, curry
1 dl vatten alt kokosmjölk

Gör såhär

  • Skär kycklingen i bitar och bryn i en stor wokpanna
  • Skär broccoli, champinjoner, lök och fräs det tillsammans med påsen wok mix, färsk vitlök, ingefära, chili och vitpeppar
  • Tillaga nudlarna efter anvisningar på förpackningen
  • Tillsätt 1 dl vatten alt kokosmjölk, curry, kycklingfond och jordnötssmör i kycklingen
  • Blanda samman grönsakerna och kycklingen och låt puttra samman
  • Tillsätt nudlarna, blanda och toppa med några valnötter

Servera med en härlig sallad och kanske kokta rödbetor, mums!

26803766_1864405940267235_271541017_n - Kycklingwok

Allt enligt mina matlådors filosofi, dvs snabbt, enkelt, näringsrikt och framförallt gott!

Ta hand om dig,
Kramar Nathalie

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.